EN
RU
VMG Kulinariniai apdovanojimai 2014

Lietuvai vis labiau stiprinant savo poziciją pasaulio kulinariniame žemėlapyje, atėjo laikas išreikšti specialias padėkas tiems, kurie įdėjo stipriausią indėlį į šalies maisto verslą. Įkvėpta pavasarinio „VMG“ numerio temos (Lietuvos kulinariniai pasididžiavimai), komanda nutarė išreikšti padėkas tiems, kurie šioje industrijoje įvedė kokias nors naujoves, ir sėkmingai jas išlaikė iki šių dienų. Kovo 31 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose vykusios ceremonijos metu buvo įteikta vienuolika apdovanojimų, o nugalėtojus bei vakaro svečius įspūdinga muzikine programa džiugino Girmantė Vaitkutė bei atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, parengusi specialų pasirodymą su choru „Ąžuoliukas“.



Apdovanojimų akimirkos (foto – Martynas Plepys) :


VMG kulinarinių apdovanojimų 2014 nugalėtojai, pasveikinti specialiomis prizinėmis statulėlėmis:

1. Romas Zakarevičius, Anna ir Aleksandras Ciupijai (restoranas „Stikliai“): už pirmąjį Lietuvos restoraną atkūrus nepriklausomybę;
2. Arūnas Oželis (restoranas „Marche de Provence“): už pirmąjį prancūzų virtuvės restoraną;
3. Nidas Kiuberis (kavinės „Coffee Inn“): už pirmąjį kavos išsinešti tinklą;
4. Henrita Kontrauskienė (restoranas „Ida Basar“): už senosios Lietuvių virtuvės restoraną ir Kulinarinio paveldo muziejų;
5. Kristupas Baublys (baras „InVino“): už pirmąjį Lietuvoje vyno barą;
6. Algimantas Jablonskas („AJ Šokoladas“) – už pirmuosius šalyje šokolado namus;
7. Irena Čereškienė ir Monika Čereškaitė („Taurakalnis“) – už pirmąją išvažiuojamųjų renginių aptarnavimo įmonę;
8. Kulinarinė studija „Čiop Čiop“: už neformaliojo kulinarinio švietimo skatinimą;
9. Beata Nicholson: už indėlį į kulinarinių knygų leidybą;
10. Vaikų restoranas – teatras “Kukumuku”: už iniciatyvą;
11. Restoranai “Time”, “Bistro1dublis” bei “Linassamėnas”: specialus rėmėjo prizas už nestandartą.